Zbirka najpogostejših vprašanj in odgovori nanje (se sproti dopolnjuje)

KAMERE

Kamera je prenehala s pošiljanjem slik

V kolikor je kamera sama od sebe prenehala s pošiljanjem slik predlagamo sledeče: 1. preverite SIM kartico, če je še vedno aktivna oz. ima naloženega še dovolj denarja za pošiljanje slik. 2. formatirajte preko kamere SD spominsko kartico. 3. ponastavite nastavitve na tovarniške (v meniju Default Set). 4. ponovno nastavite nastavitve kamere preko računalnika. 5. zamenjajte spominsko kartico in izvedite vse korake od 1. do 4.

Kamera shranjuje in pošilja slike, ki so na spodnjem robu 'odrezane'

V primeru, da kamera začne shranjevati in/ali pošiljati slike, ki so na spodnjem robu “odrezane” ali “zamegljene”, bo potrebno zamenjati SD spominsko kartico. Razlog za takšne slike je okvara spominske kartice.

Na kameri se ob vklopu na zaslonu izpiše 'Storage error'

V primeru, da se vam ob vklopu kamere na zaslonu izpiše “Storage error”, kamera pa se takoj po tem izklopi, gre za okvaro reže čitalca SD spominske kartice. V večini primerov se to zgodi zaradi nepravilno (na silo) vstavljene SD kartice v režo. Kamero je potrebno poslati na servis, vendar pa to ni del garancijskega popravila.

Pred lečo kamere se nekaj samodejno premika gor/dol

Brez skrbi, ne gre za okvaro. Pred lečo kamere se nahaja IR filter, ki skrbi, da so nočne slike vidljive. Ko je svetlobe dovolj, skoči filter dol, ko pa jo je premalo, pa skoči nazaj pred lečo. 

Kamera se ob premiku stikala na TEST takoj izklopi

Preverite, če imate vstavljeno SD spominsko kartico v kamero. V kolikor jo imate, zamenjajte stare baterije z novimi. Če se napaka še vedno pojavlja, potem bo potrebno kamero poslati na servis.

Kamera se ne odziva na premik stikala oz. se odziva z zamikom

V kolikor se kamera ob premiku stikala na TEST ali ON ne odziva oziroma se odziva z zamikom, potem pošpricajte stikalo s čistilom za kontakte. V kolikor to ne odpravi težave, je potrebno kamero poslati na servis.

Kvaliteta nočnih posnetkov se je poslabšala

Kvaliteta oz. osvetljenost nočnih slik lahko upade zaradi izrabljenosti baterij ali pa zelo nizkih temperatur. Zamenjajte stare baterije z novimi in poskusite ponovno. 

Kamera ponoči ne pošilja slik

Preverite, če imate morda nastavljen časovnik (timer), ki bi preprečeval pošiljanje slik v nočnih urah. V kolikor je časovnik izklopljen, zamenjajte baterije z novimi, po možnosti litijevimi ali pa nastavite način iz video+slika, samo na slika.

Koliko let garancije imajo kamere?

Vse kamere iz naše ponudbe imajo 2 letno garancijo, ker zaupamo v njihovo kvaliteto.

SPLOŠNO

Ali je možen ogled izdelkov iz ponudbe pred nakupom?

Smo spletna trgovina in nimamo fizične trgovine, v kateri bi imeli razstavljene kamere. Vseeno pa omogočamo, da se predhodno dogovorimo za termin in ogled kamer pri nas na Logu pri Brezovici ali pa v Ljubljani. Vendar nakup pri ogledu NI možen!

Ali je možen osebni prevzem izdelka?

Osebni prevzem je možen samo v primeru predplačila (po predračunu). Plačilo ob prevzemu ni možno.

Ali ste davčni zavezanec?

Nismo davčni zavezanci in DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene v spletni trgovini so brez davka in so končne.

Koliko stane poštnina?

Poštnina je pri nakupu z zneskom nad 120 EUR brezplačna. V primeru, ko je znesek nakupa nižji od 120 EUR je cena poštnine 5 EUR.