Kako delujejo lovske kamere z MMS/GPRS funkcijo?

V temu zapisu vam bomo podrobneje predstavili delovanje lovskih kamer, ki omogočajo pošiljanje slik

Za začetek potrebujete kamero, ki ima vgrajen MMS/GPRS modul in posledično omogoča pošiljanje slik na mobilni telefon ali računalnik. Izbirate lahko med več različnimi modeli iz naše ponudbe – Ltl. Acorn 5310MG, Forestcam LS880 ali Ltl. Acorn 6310MG.

Naslednji korak je izbira slovenskega operaterja, katerega SIM kartico boste vstavili v kamero. Pri izbiri operaterja je pomembno, da pred odločitvijo preverite jakost signala na lokaciji, kjer boste kamero nastavili, kajti le močan signal zagotavlja nemoteno in hitro pošiljanje slik. V kratkem bomo pripravili tudi zapis, v katerem bomo raziskali ponudbo slovenskih operaterjev in preverili, kateri paket je najbolj cenovno ugoden za uporabo v kameri.

Kamero in SIM kartico izbranega operaterja imate sedaj izbrani. Pred vstavitvijo SIM kartice v kamero, je potrebno preko mobilnega telefona: 1. aktivirati SIM kartico (za navodila se obrnite na operaterja), 2. aktivirati MMS/GPRS storitve (za navodila se obrnite na operaterja), 3. izklopiti zaščito s PIN kodo. Sledi nastavitev parametrov za pošiljanje – nekateri modeli omogočajo nastavitev direktno preko kamere, pri drugih je potrebno parametre nastaviti preko računalnika. Predlagamo, da preden nastavite kamero na končno lokacijo, pred tem preverite pravilno delovanje in poskusno aktivirajte kamero za vsaj nekaj posnetkov. Na ta način boste preverili, da so nastavitve in parametri na kameri nastavljeni pravilno in da kamera deluje brezhibno.

Ko kamera zazna gibanje, se sproži in posname sliko. To sliko nato v roku približno 2 minut pošlje sliko na telefon ali računalnik. Hitrost pošiljanja slike je odvisna od jakosti signala – močnejši kot je, hitreje bo slika odposlana. V nekaterih primerih kamera pošlje sliko v manj kot minuti, lahko pa pošiljanje traja tudi več minut. Vse naše kamere imajo priložene velike antene, ki omogočajo odličen sprejem signala.

Trenutno kamere iz naše ponudbe podpirajo 2G omrežja, kar pomeni, da bodo kamere brezhibno delovale pri operaterjih: Telekom Slovenije, Si.mobil, BOB, Izimobil in SPAR mobil. Izognite se operaterjema Telemach in T-2, saj ne podpirata več 2G omrežja, zaradi česar kamere ne bi delale.

Na kratko, za delovanje kamere, ki pošilja slike, potrebujete:

  • kamero z vgrajenim MMS/GPRS modulom
  • SD spominsko kartico
  • SIM kartico, ki je aktivirana in ima odstranjeno zaščito s PIN kodo

Poleg kamere so priložena izčrpna navodila v slovenskem jeziku, kjer je postopek nastavitve kamere opisan še posebej podrobno. V kolikor se kljub temu pojavijo kakršna koli vprašanja smo vam vedno na voljo preko telefona 041 353 319 ali preko elektronske pošte.

Želimo vam obilo dobrih fotografij!

//Distria.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja