Kako najbolj optimalno nastavimo kamero?

V tokratnem zapisu vam bomo predstavili nekaj točk, kako najbolj optimalno nastaviti kamero, naj si bo to za nadzor ali pa za opazovanje divjadi.

Primer postavitve Ltl. Acorn kamere

  • Kamero postavite na drevo ali predmet podobne oblike na višini od 1,5 do 2 metra nad tlemi.
  • S priloženim paščkom ali z drugimi načini (npr. zaščitno ohišje) jo namestite čim bolj stabilno in pod majhnim kotom usmerjeno navzdol (kot usmerjenosti prilagodite glede na višino kamere)
  • Priporočamo, da je razdalja od območja nadzora do kamere približno 5 do 8 metrov, saj je na takšni razdalji rezultat najboljši, tako podnevi, kot ponoči. Manjša kot je ta razdalja, bolj osvetljene in razločne so slike ponoči.
  • Usmerjena naj bo proti severu ali jugu, saj se na tak način prepreči posnetke, ki bi bili preveč osvetljeni ali pa bi bili narejeni zaradi direktnega sončnih žarkov.
  • V izogib “praznemu” sprožanju pred kamero umaknite vse bližnje veje, travne bilke ali druge predmete, ki bi se ob pihanju vetra lahko premikale.
  • Prav tako kakršne koli veje, travne bilke in podobni (svetlobo odbojni) predmeti poslabšajo osvetlitev nočnih slik, saj odbijejo IR žarke bliskavice, ki bi morali padati na območje nadzora.

Zgoraj navedene točke so smernice, kako najbolj optimalno postaviti kamero. Vsekakor pa je pri nastavitvi kamere potrebno upoštevati tudi druge dejavnike (recimo brežina) in postavitev prilagoditi tem dejavnikom.

Želimo vam obilo uspešnih posnetkov!

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo preko telefona 041/353-319 ali emaila info[afna]distria.eu.

Avtor fotografije: http://www.ronburyswildlife.com/

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja