Kakšne so razlike med navadno in IR bliskavico?

V tokratnem zapisu vam bomo predstavili razlike med navadno in infrardečima bliskavicama, katere se uporablja na kamerah.

Navadna bliskavica se v kamerah za lov in nadzor ne uporablja prav pogosto. Razlog za to je, da divjad in ljudje, zaradi močnega in svetlega bliska takoj opazijo kamero in se umaknejo z območja nadzora. Nočni posnetki so pri uporabi navadne bliskavice sicer najbolj osvetljeni in v barvah.

Navadna bliskavica

IR 850nm – je infrardeča bliskavica, ki se je uporabljala predvsem v prvih različicah nadzornih kamer. Kljub temu, da gre za IR bliskavico, pa je ta, ob direktnem pogledu nanjo, vidna. V temi jo je možno hitro opaziti, saj žari v roza-rdeči barvi. Poleg tega pa se v veliko primerih divjad, ko jo opazi, umakne z območja nadzora. Domet osvetlitve je boljši, kot pri nevidni (940nm) IR bliskavici. V večini primerov so LED diode bliskavice prozorne. Nočne slike so črno-bele.

IR bliskavica 850nm

IR 940nm – je infrardeča bliskavica, ki je popolnoma nevidna. Uporablja se pri večini lovskih kamer, saj je živali ne zaznajo in se ne umaknejo z območja nadzora. Domet osvetlitve je zaradi nevidnosti slabši kot pri drugih vrstah bliskavic. V večini primerov so LED diode bliskavice modre ali črne barve. Nočne slike so črno-bele.

IR bliskavica 940nm

Razlika med 850nm in 940nm IR bliskavico med delovanjem:

850nm proti 940nm IR

Vse kamere iz naše ponudbe so opremljene z nevidno IR bliskavico v svetlobnem spektru 940nm, ki je ljudem in živalim popolnoma neviden!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja